Dovolená u Lago di Garda

Dovolená u Lago di Garda

Zajímá vás dovolená, která vám nabídne nejen koupání v průzračné vodě, opalování na pláži, turistiku, sportovní aktivity a zábavu, ale také nádherné výhledy na hory a Alpy? V tom případě je právě dovolená u Lago di Garda přímo pro vás!

Kdy vyrazit k jezeru Lago di Garda?

Dovolená u jezera Lago di Garda je ideální pro návštěvu v letních měsících, kdy je oblast ovlivněna teplým vzduchem z Pádské nížiny. Teplota vody v jezeře se v létě pohybuje kolem od 24 °C do 28 °C, což umožňuje ideální podmínky pro koupání a vodní sporty.

Nicméně, díky mírnému středomořskému klimatu, je možné navštívit Lago di Garda i v jiných obdobích roku a užít si Lago di Garda v klidnější atmosféře a cenově dostupnější možnosti ubytování. V letních měsících červenci a srpnu bývá oblast velmi rušná.

Kam vyrazit k jezeru Lago di Garda?

Kam se vydat na dovolenou k jezeru Lago di Garda? Pokud hledáte malebnou krajinu obklopenou horami a průzračnou vodou, zaměřte se na severní část jezera. Pokud preferujete rovinatou krajinu s rozlehlými vinicemi a větším množstvím cyklostezek, a zároveň chcete mít blízko k výletním městům jako Verona, Brescia, Mantova nebo Benátky, zaměřte se spíše na jižní stranu jezera.

Sirmione

Jedním z nejoblíbenějších míst je Sirmione, malebné město na jižním břehu jezera, které je známé svými termálními prameny a nádherným hradem Scaliger.

Sirmione - Scaliger

Riva del Garda

Riva del Garda je kouzelné městečko na severním břehu jezera Lago di Garda. Nabízí nádherné výhledy na jezero a okolní alpské hory. Turisté sem přijíždějí za aktivitami na vodě, procházkami po městském centru a prozkoumáním okolních hor a vesniček.

Monte Baldo

Určitě si nenechte ujít návštěvu nejvyšší hory v okolí jezera Lago di Garda – Monte Baldo. Tento masiv se rozkládá na východním břehu jezera a nabízí návštěvníkům nespočet možností pro pěší túry a cyklistiku. Při procházce po horských cestách se můžete těšit na úchvatné výhledy na jezero a okolní hory, jako je například hora Adamello nebo skupina hor Brenta.

Čtěte také:  Klášter Montserrat - jedno z nejznámějších poutních míst ve Španělsku
Monte Baldo

Aktivity na jezeře a v okolí

Jezero Lago di Garda dokáže nabídnout mnoho aktivit, které vás nebudou nudit ani na chvíli. Kromě koupání v jezeře můžete vyzkoušet windsurfing, kitesurfing nebo vodní lyžování. Pro milovníky hor jsou zde turistické trasy nabízející dech beroucí výhledy na jezero a okolní Alpy. Můžete se také vydat na výlet lodí a objevovat přilehlá městečka.

Lago di Garda je také skvělým místem pro dovolenou na kole. V okolí jezera se nachází mnoho cyklostezek s různou obtížnost. Cyklistická stezka Gardesana je jedna z nejpopulárnějších tras, která vede podél celého jezera. V okolí jezera je velké množství půjčovnen kol, takže není nutné vozit si kolo s sebou z domova.

Pokud si rádi užíváte kulturních zážitků, navštivte muzea nebo historická místa v okolních městech, jako jsou Verona nebo Mantova.

Tagy: památky túra

Další doporučené články

Itálie Města

Pisa – jaké památky a místa zde vidět a navštívit

Ať už jste v Pise jenom na skok, nebo zde trávíte svou dovolenou, v tomto článku vám představím ta nejzajímavější a turisty nejoblíbenější místa a památky, která byste si neměli nechat ujít. Náměstí zázraků Náměstí zázraků, italsky Piazza dei Miracoli, sloužilo jako centrum města už ve 13. století. Kromě Šikmé věže se zde nachází ještě […]

Itálie Města

Milán: Doprava, historie, památky a tipy, kde se dobře najíst

Milán, známý jako epicentrum módy a designu, je srdcem italského průmyslu a kultury. S populací přesahující 1,4 milionu obyvatel je toto město nejen jedním z největších v Itálii, ale i místem, kde se snoubí historie s moderním životním stylem. Zdejší ikonické památky, jako je majestátní katedrála Duomo di Milano nebo Galerie Viktora Emanuela II., stojí […]

Národní parky Itálie

Národní park Gran Paradiso – ráj pro milovníky přírody

Italský národní park Gran Paradiso je jakýmsi živoucím přírodním muzeem, které je díky rozmanitému geologickému prostředí a šíře nadmořských výšek a klimatických zón domovem mnoha živočišných a rostlinných druhů. Poměrně často se zde můžete setkat s kozorožcem se silnými rohy, který je také symbolem celého národního parku. Při troše štěstí však můžete spatřit také hranostaje […]

Itálie Pobřeží

Marina di Pisa – nádherná pláž nedaleko Pisy

Marina di Pisa je přímořské letovisko nedaleko historického města Pisa. Nachází se zde nepřeberné množství hotelů, restaurací, zmrzlináren a samozřejmě překrásných pláží. Na své si zde přijdou milovníci písečných i oblázkových pobřeží a díky pozvolnému vstupu do moře je toto místo vhodné také pro rodiny s dětmi. V tomto článku vám poradím, jak na cestu […]

Itálie Města

Řím: Top 6 památek v srdci Itálie

Řím je jedním z nejzajímavějších a nejznámějších míst v celé Itálii. Přestože v minulosti utrpěl četné šrámy v podobě nájezdů a obléhání, dnes je plný těch nejkrásnějších památek a architektonických skvostů. Ne nadarmo je celé historické jádro Říma součástí světového dědictví Unesco. Podle dávných legend vznikl Řím v roce 753 př. n. l., přičemž za […]

Itálie Města

Volterra – italské město s nejkvalitnějším alabastrem na světě

Pravděpodobně většina dívek, kterou neminula populární Twilight sága, si již při vyřčení názvu Volterra dokáže živě představit, o jakém městě je řeč. Není to však pouze romantická série s upíří tématikou, jež by město proslavila. Volterra je známá také svými vysoce kvalitními alabastrovými výrobky, které si lze zakoupit v místních obchůdcích a uměleckých ateliérech.  Město, jež si stále uchovává […]