Safari Resort – Offroad Safari a jiná dobrodružství

Safari Resort – Offroad Safari a jiná dobrodružství

Pokud toužíte po výletě, který spojuje dobrodružství, zábavu pro celou rodinu a blízký kontakt se zvířaty, neměli byste minout Safari resort. Tento rozlehlý areál je domovem více než 230 zvířat 25 druhů, což z něj činí ideální místo pro všechny, kdo mají rádi přírodu. Pokud se navíc vaše děti chtějí zapojit větší měrou, mají možnost krmení některých zvířat, což je nejen zábavné, ale i vzdělávající.

Ve stájích naleznete širokou paletu zvířecího života, od nádherných koní plnokrevníků až po roztomilé kozy domácí, kamerunské kozy a ovce, králíky a morčata. A kdo by mohl zapomenout na pštrosa emu hnědého či prasata domácí?

Pro milovníky exotických zvířat je tu připravený výběh, kde můžete pozorovat velbloudy dvouhrbé, krotké lamy, minikrávy dexter a dahomey, majestátní skotské náhorní skoty (highland), bizona amerického a dokonce i kachny.

Safari Resort - Offroad Safari a jiná dobrodružství

Offroad safari

Jednou z nejvíce oblíbených atrakcí v Safari resortu je dozajista offroad vyjížďka v otevřeném terénním voze. Velice vtipně komentovaná jízda tímto vozem trvá přibližně 60 minut, v průběhu kterých se nejen zasmějete, nýbrž také dozvíte mnoho zajímavých informací. Během vyjížďky spatříte hned několik druhů zvířat jako například bizony, divoká prasata nebo srnce a srnky.

offroad safari

Místa na offroad vyjížďku jsou však omezená, a proto doporučujeme udělat si rezervaci online na tomto odkaze. Vstupenka pro osoby s výškou větší než 100 cm vychází na 290 korun, v opačné situaci je zdarma. Pamatujte také na skutečnost, že v případě online rezervace je nezbytné, abyste se nahlásili na infocentru nejpozději 15 minut před začátkem jízdy. Zde mimo jiné dostanete také lísteček s QR kódem, díky kterému budete mít parkování před Safari resortem zdarma.

Safariště

Pokud jsou vaše ratolesti milovníci dětských hřišť, pak si nemůžete nechat ujít Safariště v Safari parku. Toto ohromující dětské hřiště, rozkládající se na ploše 3500 m², je doslova rájem pro malé dobrodruhy a dobrodružkyně. Safariště nabízí nekonečnou řadu atrakcí a zábavy pro děti všech věkových kategorií.

Čtěte také:  Strašidelné chodby táborského podzemí

V čem spočívá tato kouzelná dobrodružná zóna? Začněme tím, že zde najdete prolézačky Velryba a Bizon, dvouhoupačku Velbloud či lanovou dráhu Lamovka. Dalšími oblíbenými atrakcemi jsou skluzavka a tobogan nebo třeba pružinová houpadla Koza a Beran.

Safari resort

Bistro „NAŠE FARMA“

Po dni plném dobrodružství a aktivit v Safari resortu se pravděpodobně ozve váš hlad. Nebojte se však, je zde pro vás připraveno místo, kde se vaše chuťové buňky dostanou do nebe – Bistro „NAŠE FARMA“.

V restauraci „NAŠE FARMA“ si můžete zvolit z širokého výběru lahodných pokrmů, které jsou připravovány s láskou a péčí z regionálních a čerstvých surovin. Stálé menu nabízí široký výběr pokrmů, včetně domácí paštiky, jedinečného safari burgeru a borůvkových knedlíků se žahourem.

Safari Resort - Offroad Safari a jiná dobrodružství

Ubytování v Safari resortu

Pokud byste si chtěli jednodenní návštěvu safari resortu prodloužit nebo snad toužíte zažít neopakovatelnou atmosféru života uprostřed divoké přírody, můžete využít širokou nabídku ubytování. Na výběr máte hned z několika jedinečných možností.

Jednou z nich jsou exkluzivní apartmány v budově Chateau, které vás vtáhnou do pohádkového zámeckého prostředí. Tato ubytování jsou zařízena s maximální péčí, vynikají ručně vyřezávaným nábytkem a zaručují komfortní pobyt.

Pro milovníky moderního luxusu jsou dále k dispozici dvou- a čtyřlůžkové pokoje v Bison Lodge, které byly vystavěny v roce 2019 s ohledem na harmonii s okolní přírodou.

A co říkáte na přespání ve stylu indiánů? Pro dobrodružné povahy jsou připraveny plně vybavené teepee v malé vesničce. Ty jsou vhodné jak pro páry, tak pro rodiny s dětmi. A pokud toužíte po něčem opravdu netradičním, ve zmíněné vesničce se můžete taktéž ubytovat v „Magic bus„, který vás překvapí pohodlnou manželskou postelí a dřevěným posezením u ohniště.

A konečně, pro ty, kdo si chtějí užívat zcela nevšední zážitky, je zde 3D tištěný dům od sochaře Michala Trpáka. Tento dům je strategicky umístěn na břehu rybníka a nabízí nádherné výhledy na bizony a americké jeleny, s Novohradskými horami v pozadí. Je to místo, kde se můžete ponořit do krásy přírody a zároveň se těšit z netradičního ubytování.

Čtěte také:  Zřícenina hradu Pořešín
Tagy: zoo

Další doporučené články

Česko Rozhledny

Rozhledna na Hradišťském vrchu

Nad vesnicí Okrouhlé Hradiště na Českokrumlovsku se tyčí čedičová hora, na jejímž plochém temeni dříve stávalo halštatské hradiště. To se rozkládalo na ploše 50 ha a bylo obklopeno valem o délce 3 700 m. Tento val byl přerušen pouze čtyřmi až pěti branami. Dnes se na tomto místě bývalého keltského opevnění ve výšce 780 metrů nad […]

Česko Hrady a zámky

Zřícenina hradu Pořešín

Nad levým břehem Malše ve výšce 525 m n. m. se přibližně 4 km od města Kaplice tyčí zřícenina hradu Pořešín. Tato zřícenina je již od roku 1963 chráněna jako kulturní památka ČR a zároveň je součástí tzv. Zemské cesty.  Ještě na začátku milénia byste však tuto zříceninu hledali jen velmi obtížně. Za její dnešní […]

Olšina, naučná stezka na Šumavě nedaleko Českého Krumlova

Naučná stezka Olšina vás provede šumavskými mokřady, rašeliništi a přilehlými biotopy. Celá trasa vede kolem stejnojmenného rybníka Olšina, jehož historie sahá až do 15. století. Vzhledem k charakteru území bylo na stavbu stezky použito maximální množství přírodních materiálů a to takovým způsobem, aby byl zachován vodní režim v okolí bez narušení. Na okruh, který je dlouhý 7 322 […]

Česko Hory a pohoří

Kleť – jakou cestou se vydat a co vás čeká na vrcholu

Kleť, nejvyšší hora Blanského lesa, je vzdálená 6 km od Českého Krumlova a je tak součástí Šumavského podhůří. V tomto článku bych vám ráda představila některé trasy, kterými se můžete dostat na vrchol, a zároveň bych chtěla shrnout, co vás zde čeká a kde se můžete občerstvit a případně i ubytovat. Cesta na Kleť Nejrychlejší cesta […]

Zážitková turistická stezka Nebelstein v Dolním Rakousku

Zážitková turistická stezka Nebelstein, německy Nebelstein Erlebnis-Wanderweg, je 11 km dlouhý turistický okruh vedoucí v oblasti zvané Waldviertel v Dolním Rakousku. Trasa se táhne přes vrcholek Nebelstein, který se nachází v nadmořské výšce 1017 m a tím se řadí mezi nejvyšší vrcholy Novohradských hor.  Trasa zážitkové stezky Nebelstein Trasa stezky s převýšením 400 m je rozdělena do dvou pomyslných částí se třemi parkovišti, tudíž není nutné zvládnout celý okruh najednou. […]

Strašidelné chodby táborského podzemí

Táborské podzemí vzniklo v 15. století spojováním vícepatrových sklepů pod domy na starém městě. Význam těchto chodeb byl především praktického rázu – uchovávaly se zde potraviny a pivo. V případě ohrožení však sloužily také jako úkryt před nepřáteli. Dnešní veřejnosti zpřístupněná trasa měří 500 m, což představuje pouze zlomek celého táborského podzemí. To celkově měří neuvěřitelných 10 […]