Safari Resort Hluboká u Borovan

Safari Resort Hluboká u Borovan
Tým Objev Svět
Tým Objev Svět
6 min

Pokud toužíte po výletě, který spojuje dobrodružství, zábavu pro celou rodinu a blízký kontakt se zvířaty, neměli byste minout Safari resort. Tento rozlehlý areál je domovem více než 230 zvířat 25 druhů, což z něj činí ideální místo pro všechny, kdo mají rádi přírodu. Pokud se navíc vaše děti chtějí zapojit větší měrou, mají možnost krmení některých zvířat, což je nejen zábavné, ale i vzdělávající.

Ve stájích naleznete širokou paletu zvířecího života, od nádherných koní plnokrevníků až po roztomilé kozy domácí, kamerunské kozy a ovce, králíky a morčata. A kdo by mohl zapomenout na pštrosa emu hnědého či prasata domácí?

Pro milovníky exotických zvířat je tu připravený výběh, kde můžete pozorovat velbloudy dvouhrbé, krotké lamy, minikrávy dexter a dahomey, majestátní skotské náhorní skoty (highland), bizona amerického a dokonce i kachny.

Safari Resort Hluboká u Borovan - Objev Svět

Offroad safari

Jednou z nejvíce oblíbených atrakcí v Safari resortu je dozajista offroad vyjížďka v otevřeném terénním voze. Velice vtipně komentovaná jízda tímto vozem trvá přibližně 60 minut, v průběhu kterých se nejen zasmějete, nýbrž také dozvíte mnoho zajímavých informací. Během vyjížďky spatříte hned několik druhů zvířat jako například bizony, divoká prasata nebo srnce a srnky.

offroad safari

Místa na offroad vyjížďku jsou však omezená, a proto doporučujeme udělat si rezervaci online na tomto odkaze. Vstupenka pro osoby s výškou větší než 100 cm vychází na 290 korun, v opačné situaci je zdarma. Pamatujte také na skutečnost, že v případě online rezervace je nezbytné, abyste se nahlásili na infocentru nejpozději 15 minut před začátkem jízdy. Zde mimo jiné dostanete také lísteček s QR kódem, díky kterému budete mít parkování před Safari resortem zdarma.

Safariště

Pokud jsou vaše ratolesti milovníci dětských hřišť, pak si nemůžete nechat ujít Safariště v Safari parku. Toto ohromující dětské hřiště, rozkládající se na ploše 3500 m², je doslova rájem pro malé dobrodruhy a dobrodružkyně. Safariště nabízí nekonečnou řadu atrakcí a zábavy pro děti všech věkových kategorií.

V čem spočívá tato kouzelná dobrodružná zóna? Začněme tím, že zde najdete prolézačky Velryba a Bizon, dvouhoupačku Velbloud či lanovou dráhu Lamovka. Dalšími oblíbenými atrakcemi jsou skluzavka a tobogan nebo třeba pružinová houpadla Koza a Beran.

Safari resort

Bistro „NAŠE FARMA“

Po dni plném dobrodružství a aktivit v Safari resortu se pravděpodobně ozve váš hlad. Nebojte se však, je zde pro vás připraveno místo, kde se vaše chuťové buňky dostanou do nebe – Bistro „NAŠE FARMA“.

V restauraci „NAŠE FARMA“ si můžete zvolit z širokého výběru lahodných pokrmů, které jsou připravovány s láskou a péčí z regionálních a čerstvých surovin. Stálé menu nabízí široký výběr pokrmů, včetně domácí paštiky, jedinečného safari burgeru a borůvkových knedlíků se žahourem.
Safari Resort Hluboká u Borovan - Objev Svět

Ubytování v Safari resortu

Pokud byste si chtěli jednodenní návštěvu safari resortu prodloužit nebo snad toužíte zažít neopakovatelnou atmosféru života uprostřed divoké přírody, můžete využít širokou nabídku ubytování. Na výběr máte hned z několika jedinečných možností.

Jednou z nich jsou exkluzivní apartmány v budově Chateau, které vás vtáhnou do pohádkového zámeckého prostředí. Tato ubytování jsou zařízena s maximální péčí, vynikají ručně vyřezávaným nábytkem a zaručují komfortní pobyt.

Pro milovníky moderního luxusu jsou dále k dispozici dvou- a čtyřlůžkové pokoje v Bison Lodge, které byly vystavěny v roce 2019 s ohledem na harmonii s okolní přírodou.

A co říkáte na přespání ve stylu indiánů? Pro dobrodružné povahy jsou připraveny plně vybavené teepee v malé vesničce. Ty jsou vhodné jak pro páry, tak pro rodiny s dětmi. A pokud toužíte po něčem opravdu netradičním, ve zmíněné vesničce se můžete taktéž ubytovat v „Magic bus„, který vás překvapí pohodlnou manželskou postelí a dřevěným posezením u ohniště.

A konečně, pro ty, kdo si chtějí užívat zcela nevšední zážitky, je zde 3D tištěný dům od sochaře Michala Trpáka. Tento dům je strategicky umístěn na břehu rybníka a nabízí nádherné výhledy na bizony a americké jeleny, s Novohradskými horami v pozadí. Je to místo, kde se můžete ponořit do krásy přírody a zároveň se těšit z netradičního ubytování.

Mapa lokality

Doporučené cestovatelské články